Inschrijvingen

Schooljaar 2018-2019

Het Sint-Niklaasinstituut volgt, zoals alle Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel, de kalender van het LOP Brussel. U vindt alle informatie daarover op www.inschrijveninbrussel.be.

Update 20 maart. Wij kregen de lijsten met aangemelde leerlingen van www.inschrijveninbrussel.be. Deze leerlingen werden ingeschreven. Daarmee zijn we nu volzet. Een paar leerlingen moesten we weigeren. Er zullen wellicht toch nog een paar vrije plaatsen zijn op 4 mei. Als u uw kind graag wil inschrijven op SNI, moet u op 4 mei zeker naar school komen. 

Wij vatten de gegevens hier even kort samen.

Broers en zussen van leerlingen die nu al op SNI (secundaire school) zitten, hebben voorrang. Alle leerlingen kregen een brief mee bij het rapport van november. Daarin staat alle informatie. Via het antwoordstrookje kunnen ze een afspraak vragen voor de inschrijvingen op zaterdag 13 januari, van 10 tot 14 uur.  Let goed op, broers en zussen moeten zeker inschrijven voor 19 januari. Daarna verliezen ze elke voorrang!

Alle leerlingen voor het eerste jaar kunnen zich tussen 8 januari en 2 februari 2018 aanmelden via de website www.inschrijveninbrussel.be. Daar vult u alle gegevens van uw kind in en kiest u de scho(o)l(en) van uw voorkeur. Als u denkt voorrang te hebben (thuistaal Nederlands, GOK), dan duidt u dat ook aan. De school van uw eerste voorkeur zal u uitnodigen om uw voorrangsrecht te controleren.

Op zaterdag 13 januari, van 10 tot 14 uur, houden we een infodag over de werking van de school. We helpen u die dag zo nodig ook met de aanmelding op de site. Van harte welkom!

Na 2 februari wijst het LOP de leerlingen toe aan een school, in volgorde van hun voorkeur. Wij krijgen een lijst van de leerlingen die aan onze school zijn toegewezen. Wij contacteren u voor een afspraak om uw kind in te schrijven. De inschrijvingen zullen gebeuren op 8 en 13 maart, telkens vanaf 16.30 uur.

Als u zich niet heeft aangemeld op www.inschrijveninbrussel.be kan u pas inschrijven bij de start van de periode van de vrije inschrijvingen. Dat is vrijdag 4 mei. Wij organiseren die dag inschrijvingen vanaf 16.30 uur.

Leerlingen voor het tweede tot en met het zesde jaar kunnen zich inschrijven vanaf 18 april (voorrangsgroep thuistaal Nederlands) of vanaf 4 mei 2018 (geen voorrang thuistaal Nederlands). U belt op 02 523 15 20 naar de school voor een afspraak.