SCHOOLJAAR 2019-2020

Het Sint-Niklaasinstituut volgt, zoals alle Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel, de regels en de kalender van het LOP Brussel. Dit betekent onder meer dat wij 55% van de vrije plaatsen kunnen voorbehouden voor leerlingen waarvan een van de ouders Nederlandstalig is. In combinatie met een zeer grote capaciteit in het eerste jaar (170 plaatsen) zorgt dit er in de praktijk voor dat Nederlandstalige leerlingen die samen naar school willen bij ons zeker zijn van hun inschrijving. 

 

 U vindt alle informatie daarover op www.inschrijveninbrussel.be.

De opendeurdag die wij al enkele jaren samen met het pannenkoekenfeest van het oudercomité in november organiseerden, is verplaatst naar februari. We heten je graag welkom op school op 23 februari, met een dag vol informatie over 1ste, 2de en 3de graad. Je zal die dag ook kunnen genieten van de pannenkoeken en de croqs van de het oudercomité. 

Zoals u uit de media misschien heeft vernomen, komt er een nieuw inschrijvingsdecreet. De details van de nieuwe regeling zijn ons nog niet bekend. Van zodra wij daar meer over weten, verneemt u dat hier.

Voor dit schooljaar is er in sommige klassen nog plaats. Voor meer informatie daarover contacteert u de school op 02 523 15 20.